Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Alychia vertelt: over de Speakerscontest in Leerdam

Door: Alychia Chaigneau

Een week voor 9 oktober 2014 kwam mijn teamleider met de vraag of ik een speech wou doen voor Nicaragua in Leerdam. Hij vertelde dat Sterre, die ook naar Nicaragua gaat, eerst de speech zou doen, maar helaas niet zou kunnen. Natuurlijk wou ik dit!

De volgende les maatschappijleer begon ik meteen aan mijn speech en ik had hem ook meteen af in de les. Ik heb hem laten goedkeuren door meneer Boon en die vond het een goede speech! Hier was ik heel blij mee.

Ik ben gelijk begonnen met het leren van de speech, want ik wou natuurlijk het niet van mijn blaadje af lezen! Ook heb ik foto’s opgezocht uit Nicaragua om in Leerdam te laten zien.

9 oktober

De grote dag was aangekomen! Eerst een presentatie van maatschappijleer en ook nog de coopertest op school. Om 16:20 was ik uit en ik kwam steeds dichter bij de avond dat ik voor 150 vreemde mensen zou gaan speechen.

Ik ging met een groep vrienden samen met meneer Boon naar Leerdam met de trein. Toen gingen we naar het huis van meneer Boon en bleven we daar eten. En ineens was het kwart voor 7! Het kwam nog dichterbij en ik werd steeds zenuwachtiger.

We kwamen aan bij “GO!”, het theater waar ik mijn speech ging houden. Ik heb eerst voor de zaal een paar dingen neergelegd van Nicaragua en gesprekken gehad met mensen.
En toen was het half 8! Het begon.

Er was gebeurde veel die avond, van liedjes zingen tot aan veilingen. Ik werd steeds zenuwachtiger, want ik had al veel goede speeches gehoord! En ze waren allemaal zo zelf verzekerd! En toen was ik eindelijke aan de beurt, als laatste spreker. Ik was heel erg zenuwachtig, maar ik wist dat het me zou gaan lukken. Vol trots liep ik het podium op en begon te praten en te praten.

En toen was het afgelopen. We moesten als publiek allemaal stemmen en de jury ging overleggen. Toen de jury terugkwam en alle sprekers het podium op moesten werd het erg spannend! Maar toch heb ik gewonnen! De prijs was € 250 euro voor Nicaragua! Ik kon het niet geloven, maar ik was erg trots op mezelf! Natuurlijk ben ik ook erg trots dat ik er een 10 voor heb gehaald!

Have your say