Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-
nicaragua-brigade-auto-wassen

Auto’s wassen

Door: Roman Julius Vos en Joe Odding

nicaragua-brigade-auto-wassen

Op een regenachtige zaterdagmorgen zijn de leden van de Nicaragua Brigade 7 vroeg opgestaan, om bij Jägers Banden en Wielen auto’s te wassen. Ondanks het slechte weer stonden er gelijk twee auto’s klaar.
Gewapend met een hogedrukspuit en een heleboel emmers met sop gingen we er tegenaan. Eerst werd de auto grondig afgespoten, waarna de het poetsen kon beginnen. Door het rondvliegende water en kleine ongelukjes tussendoor had iedereen na een half uur natte haren. Na een paar auto’s te hebben gewassen kregen we er handigheid in. De taken werden goed verdeeld en we konden de auto’s steeds sneller wassen.

nicaragua-brigade-auto-wassen

Er moest natuurlijk ook even uitgerust worden. Na een korte pauze in de garage, met een kopje thee en een koekje, gingen de leerlingen verder. Ondertussen waren er alweer 3 auto’s bijgekomen. En Vincent, de eigenaar van Jägers Banden en Wielen, vroeg of we zijn vrachtwagen wilden wassen. Dat was een flinke klus: alleen het dak van de oplegger was al 10 vierkante meter! Zo’n vrachtwagen heeft ook nog eens veel meer wielen dan een gewone auto. Het leverde wel erg leuke foto’s op.

nicaragua-brigade-auto-wassen

Rond 1 uur waren we bijna klaar en brak de zon een beetje door. Ben Boon en hermana Rebecca kwamen nog even op bezoek om te kijken hoe het met de leerlingen ging. Een perfect moment voor een leuke groepsfoto. Hermana Rebecca vond het een leuke actie en was blij om te zien dat de leerlingen zich zo hard inzetten. Uiteraard hebben we de auto van Ben ook gewassen!

nicaragua-brigade-groepsfoto

Voor elke auto kregen we € 5 en het eindbedrag werd verdubbeld door Jägers Banden en Wielen. We hebben 28 auto’s en een vrachtwagen gewassen. We hebben daarmee weer een mooi bedrag verdiend voor onze reis. Wanneer de zomerbanden verwisseld worden willen we deze actie weer organiseren. We zijn ontzettend blij met de hulp van Jagers Banden en Wielen.

Bekijk hier het filmpje van deze dag!

Have your say