Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Diner in de buitenlucht

Door: Joe Odding en Roman Julius Vos

Om geld in te zamelen voor de reis heeft de Nicaragua Brigade 7 een Zuid-Europees diner in de buitenlucht georganiseerd voor 60 personen. De geweldige uitdaging om voor zoveel mensen te koken werd door de ouders en leerlingen zonder twijfel aangenomen. Maar een diner vraagt veel voorbereiding. En een heleboel energie om uit te voeren! We wilden onze gasten een onvergetelijke ervaring geven.

In de weken voor het diner hebben de ouders en leerlingen een vijf-gangen menu bedacht. We zijn op zoek gegaan naar sponsors. Tafels, banken, servies en kookgerei hebben we in de lokale gemeenschap verzameld. Een aantal lokale bedrijven was bereid om de ingrediënten te sponsoren. De Stadsboerderij zorgde voor alle verse groente en fruit en de Albert Heijn in Culemborg gaf ons een heleboel flessen wijn.
De begeleiders, ouders en leerlingen gingen op zoek naar gasten voor ons diner. Vrienden en familieleden werden overgehaald om een avond in ons restaurant door te brengen. Een paar dagen voor het diner zaten we bijna helemaal volgeboekt. En op het laatste moment schoven er nog een paar gasten aan!

4
5

De ochtend van het diner waren de leerlingen en ouders al vroeg bezig. Er moesten partytenten worden opgezet en er moest 10 kilo groente worden gesneden, voor de pastasaus en de gazpacho. De ouders waren in de keuken druk bezig om alle gerechten te maken. De tafels werden gedekt en versierd met veldbloemen uit de omgeving.
Toen de eerste gasten om zes uur begonnen binnen te stromen, werd het steeds gezelliger. De leerlingen hadden in de tuin een bar staan, waar mensen frisdrank en wijn konden bestellen. De ouders legden in de keuken de laatste hand aan de vijf gangen. In de steenoven in de tuin werden verse pizza’s en brood gebakken, als voorgerecht. Grote stukken rib-eye werden op de barbecue gegrild.

17

De leerlingen hadden het ontzettend druk in de bediening en moesten natuurlijk ook met iedereen een praatje maken. Het was soms best een chaos. Er moest veel tegelijk gebeuren en er was telkens iets te doen. We hadden niet gedacht dat het zo’n drukte zou zijn, maar vonden het erg leuk om te doen.

20

De partytenten waren vrolijk versierd met lampjes en toen het begon te schemeren ontstond er een leuke sfeer. Het was heel bijzonder om zoveel mensen samen te zien eten, drinken, praten en lachen. En dat allemaal naar aanleiding van één van onze acties.
Na vijf gangen was iedereen voldaan, maar werd het alleen maar gezelliger. Er ontstonden kleine groepjes die nog een wijntje dronken en met elkaar in gesprek waren. Claudia, de psychologe van Familias Especiales, was er ook en heeft de leerlingen nieuwe Spaanse uitdrukkingen geleerd. Kees Berkelaar en Ben Boon hebben verteld over de opzet van een nieuw project. Het was een prachtige gelegenheid voor alle gasten om meer te weten te komen over ons doel.
Terwijl onze gasten het gezellig maakten, waren de leerlingen met een ander plan gekomen. Ze verkochten de laatste flessen wijn per fles, voor een leuk bedrag. En al ging het die avond natuurlijk om het inzamelen van een heleboel geld, het was vooral een avond waarbij alle gasten onderdeel werden van ons project. De sfeer was geweldig!
Op de late avond kregen de leerlingen ook de kans om zich meer tussen de gasten te mengen en er ontstonden leuke gesprekken. Aan het einde van de avond werden alle gasten bedankt met een prachtige roos!

25

De avond was een geweldig evenement om mensen, die Familias Especiales en de leerlingen van de Nicaragua Brigade 7 een warm hart toedragen, dichter bij elkaar te brengen. We kregen hele leuke reacties op de foto’s op Facebook en willen iedereen nogmaals bedanken voor hun komst en steun aan ons project! Met het diner hebben we € 1513,10 ingezameld!

2 comments

 1. Kees Berkelaar - 14 juli 2014 08:22

  Het team heeft veel werk verzet! Koken voor 60 personen is een groot werk! Top avond gehad. Goed georganiseerd, erg gezellige eerste kennismaking. Kees en MaryAnn Berkelaar.

  Beantwoorden
  • Joe - 14 juli 2014 10:41

   Hoi Kees en Mary Ann! Bedankt voor de complimenten! Het was erg leuk om deze avond te organiseren en zoveel mensen samen te brengen. We vonden het leuk dat jullie er die avond waren!

   Beantwoorden

Have your say