Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Handgemaakte spullen op Kerstmarkten

Door: Vita Coenen en Roman Vos

December, de maand van kerstinkopen, lange rijen in winkels, versierde huiskamers, lichtjes, vuurwerk een veel gezelligheid. Het kost wat moeite om alles voor te bereiden, maar je krijgt er wel veel voor terug. Ook voor ons als Brigade was het een drukke maand!

Naast het verkopen van toiletpapier en oliebollen, stonden er ook twee kerstmarkten op het programma. En dat betekent veel voorbereiden en regelen, waar we wel ontzettend veel zin in hadden!

Voor een goed gevuld assortiment op de markten, moesten we zelf producten maken. Samen met een paar ijverige ouders hebben we op een grijze zondag de handen uit de mouwen gestoken. Wijnflessen werden omgetoverd tot chique interieur-accessoires, van pinda’s werd een rendier-label gemaakt voor aan cadeaus en een versierde woonkamer zou niet compleet zijn zonder onze handgemaakte kandelaars.

handgemaakte-spullen-1

Op 7 december stonden we op een sfeervolle markt in Erichem. Ondersteund door kerstmuziek, een fotogenieke Kerstman, en een warme vuurkorf – het was koud! – kwamen we de dag wel door. Helaas heeft het veel geregend die dag en kwamen er niet zoveel mensen naar de markt. We werden goed verzorgd door de ouders, met broodjes, soep en warme chocolademelk, en we hebben het erg gezellig gehad.

Twee weken later stonden we op de Vrijstadmarkt in Culemborg. We hebben hier veel van onze spullen kunnen verkopen en hebben ons verhaal met veel mensen gedeeld. En met veel bedoel ik ook echt véél! De regionale televisie kwam zelfs langs en ik heb voor de camera kort verteld over onze reis en ons doel.

vrijstadmarkt-8

We hebben met de kerstmarkten veel geld ingezameld en hebben veel mensen bereikt. We mogen best een beetje trots op onszelf zijn! Maar voor nu nemen we even rust tijdens de kerst. We wensen iedereen fijne feestdagen en een geweldig 2015!

Liefs, Vita

Have your say