Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Politieke situatie in Nicaragua

In Nicaragua is na een opstand vanuit de bevolking een ware terreur gaande vanuit de overheid. De situatie is zeer ernstig en het is er zeer gevaarlijk. Er zijn al zeker 450 doden gevallen.

De school heeft daarom moeten besluiten de reis in de zomer van 2019 niet door te laten gaan. Met pijn in het hart heeft hermana Rebecca dit de school geadviseerd. Buitenlanders vallen op en de wetteloosheid is groot. Hermana Rebecca meldde dat de overheid ook liever geen buitenlandse pottenkijkers in het land wil. Het is daarom voorlopig niet verantwoord om te gaan.

Dit natuurlijk tot grote teleurstelling, maar ook met veel veel begrip van de leerlingen. Afhankelijk hoe de politieke situatie zich ontwikkelt, verschuift de reis naar de zomer van 2020.

Juist nu inzamelen!

Het gaat hierdoor ook snel bergafwaarts met de economie van het land. Ook voor Familias Especiales is het werken moeilijker geworden. Door wegblokkades zijn de projecten als de yoghurtfabriek niet meer bereikbaar en zijn er momenteel nauwelijks inkomsten. Een zeer schrijnende situatie dus.

Het siert deze brigade #9 dat ze toch door willen met de acties. De mening van de leerlingen is dat de stichting het geld harder dan ooit nodig heeft. Ze gaan de komende maanden dus door met de acties en zetten hun tijd en energie hiervoor in. Een mooi gebaar van deze leerlingen, waarvoor het maar de vraag is of ze zelf naar Nicaragua af zullen reizen.

1 comment

  1. Roy - 16 november 2018 22:50

    In gedachte ben ik bij de mensen in Nicaragua. Sterkte!

    Beantwoorden

Have your say