Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Riksja taxi-service

Tijdens de Open Dag van O.R.S. Lek en Linge hebben de leerlingen van de Nicaragua Brigade 7 ouders met een riksja vervoerd van de ene locatie naar de andere. Voor deze activiteit krijgen we van de school een bijdrage. Ouders maakten kennis met de school en werden op een sfeervolle manier vervoerd. In een riksja kun je rustig rondkijken en van de omgeving genieten.

Voor de leerlingen was het geen gemakkelijke klus. Een riksja is een soort bakfiets met een bankje voorop, die je veel ziet in India. Het is even oefenen om er goed mee te kunnen fietsen. Het is zwaar om een riksja vooruit te krijgen en soms lastig om er mee te sturen. Er zitten twee remmen op, maar je moet goed opletten. De leerlingen hadden het gelukkig al snel onder de knie.

Meer dan 1000 kinderen en hun ouders, begeleiders, grootouders, broertjes of zusjes kwamen die dag kijken op school. Er waren zes riksja’s en de leerlingen wisselden elkaar af. Na een paar ritjes moet je wel even op adem komen! Toch waren er steeds nieuwe ouders die een ritje wilde maken. De leerlingen hebben hard gefietst, maar hebben ook veel ouders vervoerd.

Toen het ’s avonds donkerder werd zag het er gezellig uit, al die felgekleurde riksja’s op de weg. De leerlingen hadden kleine lampjes aan de riksja’s gehangen, zodat ze goed zichtbaar waren. Achteraf waren ze erg moe, maar wel tevreden. Ze hebben de eerste activiteit tot een succes gemaakt en maken zich klaar voor de volgende. In het filmpje ziet u hoe het er die dag aan toe ging.

Bekijk ook de video van deze activiteit! Gemaakt door de leerlingen en begeleiders van de Nicaragua Brigade 7.

1 comment

  1. van Leeuwen - 10 maart 2014 17:28

    1 like from me!!!

    Beantwoorden

Have your say