Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Toiletpapier bij 10-minuten gesprekken

Door: Roman Julius Vos

Video door Vita Coenen

Tijdens de 10-minuten gesprekken op Lek en Linge hebben we dit jaar weer toiletpapier verkocht. Vorig jaar was de actie een enorm succes en we wilden het graag nog eens proberen. Al snel werd besloten om geen cake te verkopen, maar om ons volledig op het toiletpapier te richten.

Joan en haar moeder gingen op zoek naar een geschikte leverancier, maar dat was nog niet zo makkelijk! In de maand voor de 10-minuten gesprekken hebben ze veel bedrijven moeten bellen. Uiteindelijk wisten ze supermarkt Plus te overtuigen en konden we het toiletpapier voor een goede prijs inkopen.

We stonden samen met de Vrienden van de Voedselbank in de entreehal van de school. Dit jaar was er namelijk een speciale actie: het toiletpapier kon gelijk gedoneerd worden aan de Voedselbank. Met één aankoop kon u twee goede doelen helpen. Veel mensen vonden het een leuke actie en vroegen naar onze reis en de projecten waar we aan zullen meewerken in Nicaragua.

Op de eerste avond verkochten we zoveel toiletpapier, dat we gelijk moesten bijbestellen. Dit hadden we helemaal niet zien aankomen! Maar we waren natuurlijk wel erg onder de indruk. We hebben toen nog eens 500 pakken toiletpapier besteld, die gelukkig op tijd konden worden geleverd.

We hebben meer dan 900 pakken toiletpapier verkocht en hebben daarmee veel geld opgehaald voor onze reis naar Nicaragua. Hiermee hebben het record van vorig jaar weer gebroken! Een groot deel van het toiletpapier werd ook nog eens aan de Voedselbank gedoneerd. En er was zelfs een gulle ouder die honderd euro heeft gedoneerd, gewoon omdat ze het zo’n goed doel vond. We zijn u allemaal heel erg dankbaar voor uw steun.

Have your say