Nicaragua Brigade

In 2020 maakt de groep weer een reis naar Nicaragua. Uw bijdrage helpt de kinderen met een beperking in de sloppenwijken van Matagalpa een beter leven te geven.

Gesponsord: €17200.-

Verkoop wc-papier blijkt groot succes

Tijdens de 10-minuten gesprekken op Lek en Linge hebben de leerlingen van de Nicaragua Brigade 7 lekkernijen en wc-papier verkocht aan ouders. De opbrengst is opgelopen tot meer dan € 700! We hebben daarmee een nieuw record gevestigd. We waren erg enthousiast en hebben veel ouders en leraren aangesproken.

We kregen een tafel bij de ingang van de school. Ouders konden ons niet over het hoofd zien. Met een paar slingers en papier hebben we alles leuk versierd. Op de pakken wc-papier hebben we een tekst met uitleg over de reis en de stichting Familias Especiales geplakt. Ouders en begeleiders hebben cakes en brownies gebakken om te verkopen en hebben geholpen met het opzetten van de kraampjes.

Het idee om wc-papier te verkopen had een achterliggende gedachte. Omdat hygiëne in Nederland vanzelfsprekend is, staan we er soms niet meer bij stil wat daar allemaal voor nodig is. De dingen die in Nederland heel normaal zijn, hebben ze in Nicaragua soms niet eens. Om mensen bewust te maken van de leefomstandigheden hebben we gekozen voor de verkoop van wc-papier. De leverancier van school heeft ons 2 pallets gesponsord, de opbrengst komt dus volledig ten goede van onze reis.

Soms was het best druk. Ouders en leraren kochten bij ons een plakje cake, of een brownie. We hebben ook veel mensen naar huis zien gaan met pakken wc-papier onder de arm! Er was veel belangstelling en kregen we positieve reacties op het doel van onze reis. Op de laatste avond was het wc-papier uitverkocht!

Na 4 dagen ’s ochtends en ’s middags hard te hebben gewerkt werd het geld geteld. Meer dan € 700! We zijn blij met de opbrengst en bedanken iedereen voor hun bijdrage aan deze activiteit! Met uw hulp kunnen we de vele kilometers naar Nicaragua overbruggen.

De leerlingen maken zich alweer klaar voor de volgende activiteit. De verkoop van paaseitjes bij u in de buurt! We hebben de paaseitjes deze week ingepakt, daarover leest u binnenkort meer. De actie loopt tot 20 april.

Bekijk hier het filmpje van deze avond!

2 comments

 1. fam. Thijssen - 23 maart 2014 12:24

  wij hadden geen gepast geld bij ons en hebben geprobeerd het geld over te maken op jullie rekening via het briefje dat we meekregen.
  Dat lukt echter niet. Is het nummer onjuist? Kunnen we het bij één van jullie contant afgeven?
  Laat even iets weten dan maken we het alsnog in orde!

  Beantwoorden
  • Joe - 23 maart 2014 19:22

   Bedankt voor uw bericht! Ik weet niet of het numer onjuist is en heb uw bericht doorgestuurd naar de ouders die op de 10-minuten gesprekken aanwezig waren. Zij zullen er verder naar kijken en sturen u een e-mail.

   Beantwoorden

Have your say